Backoffice Blue Turban

De Blue Turban is een producent en groothandel in luxe shalws. Het bedrijf is op het moment van schrijven vertegenwoordigd in de landen Nederland, Italie en Zweden. Daarnaast vind de productie plaats in verschillende fabrieken in India.

Voor de Blue Turban heb ik een backoffice systeem geschreven. Het systeem moest in de volgende onderdelen voorzien: voorraadbeheer, magazijninrichting, facturatie, relatiebeheer, ordermanagement, kassa en debiteuren beheer. De Blue Turban maakt gebruik van vertegenwoordigers welke op commissie basis werken. Vertegenwoordigers hebben vaak een eigen voorraad maar leveren ook soms uit de voorraad van het hoofdmagazijn.

Daarnaast moest het systeem worden voorzien van rolrechten zodat bijvoorbeeld de magazijnmedewerker geen inzicht heeft in de financiele administratie. Verder moest het systeem multilangueel worden uitgevoerd omdat gebruikers uit de verschillende landen gebruik van het systeem maken. Tot slot wilde The Blue Turban graag gebruik gaan maken van een barcode systeem om op die manier snel producten te kunnen identificeren.

Screenshots

Hieronder treft u wat screenshots van het systeem, klik op een image om deze in een fancybox te openen.

Demo systeem

Ter demonstratie heb ik onlangs een demo systeem ingericht. Het demo systeem maakt gebruik van een eigen database die dagelijks geleegd wordt. De ontwikkeling van het demo systeem ligt een paar weken achter op het eindproduct maar laat wel goed zien hoe het systeem werkt. Ik heb het demo systeem in ander jasje gestopt.

Gebruiker met “Warehouse” rechten.
user: warehouse@nuidemo.nl
pass: login

Gebruiker met “Admin” rechten
user: admin@nuidemo.nl
pass: login

Gebruiker met “Supplier”
user: leverancier@nuidemo.nl
pass: login

Klik hier om het demo systeem te openen

Webbased applicatie

Het systeem van de Blue Turban is te bereiken via het internet. Uiteraard in een beveiligde omgeving, alleen geautoriseerde gebruikers hebben toegang tot het systeem. Doordat het systeem via het internet toegankelijk is heeft The Blue Turban een aantal voordelen.

Men hoeft bijvoorbeeld niet te investeren in servers, het systeem draaid op een eigen server in het veilige datacentre van Easynet. The Blue Turban ontvangt dagelijks per mail een backup van de gegevens, ik zelf hou ook een backup voor het geval dat. Voor het beheer van de server betaald the Blue Turban een kleine jaarlijkse fee.

Doordat het systeem op het internet staat kan The Blue Turban alvast voorbereidend werk in India uit laten voeren. Hierdoor bespaart The Blue Turban veel tijd en geld. De producten worden in India alvast gefotografeerd en ingevoerd. Als een zending in Nederland aankomt hoeft het systeem alleen nog maar te worden verteld waar de producten in het magazijn terecht komen. Als het product al in het magazijn aanwezig is doet het systeem een suggestie, zodat de gebruiker direct ziet waar de producten in het magazijn horen te liggen.